Archeon

Archeon Alphen aan den Rijn
(Alphen aan den Rijn)

Ontdek de wereld van de geschiedenis in de prehistorische hutten, Romeinse gebouwen en middeleeuwse huizen bij het Archeon in Alphen aan den Rijn.

Tijdens een dagje weg doe je mee aan een overvloed aan activiteiten zoals; vlotvaren, boogschieten, schminken, vilt maken, boomstamkanovaren of exerceren met een echte Romeinse soldaat!

De mooie Hollandse Winter Wereld in Prehistorie, Romeinse tijd en Middeleeuwen.
Ga mee op avontuur, ontdek, doe mee en beleef zelf de Wereld van de Geschiedenis.
Maak kennis met Nederland in de prehistorie, de Romeinse tijd en de middeleeuwen. Bezoek onze 43 gebouwen, boerderijen en hutten en ontmoet onze bewoners de Archeotolken.

Begin in de Villa “Rijswijk”, een herenboerderij uit het jaar 200 na Chr. en thuis van het Romeins-museum, met de geschiedenis van de prehistorie t/m de middeleeuwen
Met echte vondsten, films, voeltafels en een speurtocht, met kans op een reis naar Rome.

Schaatsen
Kom ook gratis schaatsen op de overdekte ijsbaan naast de herberg (24)
(als u geen eigen schaatsen heeft, kunt u schaatsen huren voor € 2,50 per paar)

PREHISTORIE  Doe een tochtje door de prehistorie, zoals die er van af 8000 jaar geleden uitzag, bezoek het kamp van de Jagers verzamelaars (1). Ga verder via de eerste boeren en ontdek het hunebed bij de Trechterbekercultuur. Ontdek wat er veranderde na de steentijd. Als u wilt kun je het zelf beleven, maar onder de begeleiding van een prehistoriër zijn er rondleidingen met activiteiten om:  11:00 uur, 12:30 uur, 14:00 uur   Start bij de jagers verzamelaars (1)

Romeinse Tijd Beleef wat het is om in het Romeinse leger te dienen, word een echte Romeinse soldaat, leer exerceren. Ontdek de mooie nieuwe uitvindingen die de Romeinen naar de lage landen brachten, daarna lekker ontspannen en opwarmen in het verwarmde badhuis. Beleef dit alleen, of laat u leiden door een echte Romein om:  12.00 uur, 13:30 uur, 15.00 uur. Start op het forum (16)

Middel Eeuwen  Duik diep door de middeleeuwen en ga in het middeleeuwse stadje Gravendam gezellig bij het vuur zitten. Ook kunt u door de straten van de stad lopen en u verbazen over de overeenkomsten en verschillen met uw eigen tijd. Of bent u meer een ambachtsmens? Ga dan mee met een middeleeuwer op een tochtje door de stad en doe de middeleeuwse activiteiten tijdens de rondgang door de middeleeuwen:
11.30 uur, 13:00 uur, 15:30 uur. Start vanaf de visser (27)

Fakkeloptocht
16.30 uur vanaf het Klooster (42) doe allen mee

In het Archeologiehuis is een informatieve film te zien en er zijn vondsten uit Zuid-Holland. In de boerderij – Villa van Rijswijk – kun je na de introductiefilm over de prehistorie, Romeinse tijd en de middeleeuwen de meer dan 600 vondsten bekijken en de verhalen en de gebruiken achter deze vondsten zien, horen en beleven.

 

Win toegangskaarten, arrangementen, tickets voor Archeon Alphen aan den Rijn     

Archeonlaan 1
2408 ZB
Alphen aan den Rijn
0172-447744
http://www.archeon.nl/

https://www.uitgids.nl/wp-content/uploads/2015/08/Wat-is-er-nog-meer-in-de-buurt.jpg

informatie aanpassen