Greenjoy – Varen in Haarlem (Haarlem)

Bij Greenjoy in Haarlem kun je 6-8 persoons fluitersloepen huren. De Greenjoy sloepen zijn uitgerust met elektromotoren. Dat heeft twee voordelen. Allereerst is het milieu vriendelijk (geen stinkende walmen in de grachten) en bovendien vaart het comfortabel, want het is fluisterstil en als schipper kun je achter je roer nog steeds mee praten met de mensen voor je. Kortom Greenjoy combineert het nuttige met het aangename. De sloep vaart dan zo’n zes tot zeven kilometer per uur.

Praktische informatie:

De sloepen zijn berekend op tien uur varen (minimum van 2 uur huren)
De gemiddelde prijs is € 30 tot € 40 per uur
Je kunt met 6-8 personen in een sloep
Houdt rekening met een borg van 150 euro

De tocht

Lekker rustig sloepvaren door grachten van Haarlem doet je dingen opmerken die je anders nooit ziet. Je bent uiteraard vrij om te gaan en staan waar je wil. De grachten van Haarlem zijn leuk om een rondje te maken en te stoppen bij bijvoorbeeld Zuidam of te gaan lunchen bij ‘Frisk aan het Spaarne’. Maar wil je wat langer genieten, vaar naar de Molenplas (uurtje varen) om daar lekker te zwemmen. Onderweg kom je langs het bekende gemaal van de Cruqius. Of je vaart de andere kant op richting Spaarndam. Na afloop kan je vlak bij onze locatie lekker van een drankje of hapje genieten in de Jopenkerk.

Naast onze locatie staat overigens de lekkerste viskraam van Haarlem ‘Willy’s Vis’, een lekker vers visje is na het varen dus een absolute aanrader!

Heb je wat langer de tijd maak dan het rondje via de ringvaart, Haarlemmerliede en de Mooie Nel. De sloep is laag genoeg (wel goed bukken) om onder alle bruggen door te kunnen. Deze ronde is zo’n 25 kilometer.

  •  
  •  
  •  
  •  

Afvaart vanaf Oranjekade (achterzijde Stadsschouwburg)
2011 VD
Haarlem
085-4019555
https://www.greenjoy.nl/

https://www.uitgids.nl/wp-content/uploads/2020/06/in-de-buurt.jpg

informatie aanpassen