Louwman Museum (Den Haag)


Een van ’s werelds grootste en meest geroemde collecties historische automobielen is te zien in het Louwman Museum in Den Haag.

In het door de Amerikaanse architect Michael Graves ontworpen museumgebouw zijn niet alleen ruim 250 historische automobielen te zien, maar wordt ook de grootste collectie automobiele kunst ter wereld tentoongesteld.

Het museum omvat de door experts als uniek omschreven particuliere collectie van de Nederlandse auto-importeur Evert Louwman. Het museum wil een zo helder en boeiend mogelijk beeld geven van de ontwikkeling van de automobiel sinds 1886 – toen de eerste auto werd gebouwd. Er zijn daarom zowel pionierauto’s uit het einde van de negentiende eeuw te vinden als raceauto’s, sportwagens en luxe limousines.

In het museum zijn niet alleen automobielen te zien. Bijzonder is ook de collectie automobiele kunst, zoals schilderijen, sculpturen en affiches. Deze grootste collectie ‘automotive art’ ter wereld werd nog nooit eerder getoond aan het publiek en wordt tentoongesteld in een speciaal hiervoor ingerichte ruimte.

Het opvallende museumgebouw telt drie etages en heeft ruim 10.000 m2 expositieruimte.


Leidsestraatweg 57
2594 BB
Den Haag
+31 (0)70 - 304 7373
https://www.louwmanmuseum.nl/

https://www.uitgids.nl/wp-content/uploads/2020/06/in-de-buurt.jpg

informatie aanpassen