Mountainbike route Noordwijk (Noordwijk)


Begin 1999 beginnen er besprekingen met Staatsbosbeheer over een vast ATB parcours in de Noordwijkse duinen. Januari 2000 is het eindelijk zover: de officiële opening van het vaste ATB traject in het duingebied ten noorden van Noordwijk is een feit. Al snel wordt de route zeer populair bij menig mountainbiker uit de gehele regio.

De route is één lange singletrack door een prachtig duin- en dennengebied. Het parcours is niet al te zwaar maar voor een beginnende biker kan het best een zware kluif zijn. De route is technisch vrij moeilijk. Elke meter roept om concentratie wat komt door snel op elkaar volgende bochten gevolgd door korte steile klimmen. Het parcours in het duingebied bestaat in feite uit twee delen die door een stuk fietspad van ruim één kilometer aan elkaar verbonden is.

Eind 2011 is in overleg met de gemeente Noordwijkerhout een 3e traject aan de route toegevoegd. Ongeveer 1,5 kilometer behoorlijk technisch singletrail dat je stuurvaardigheden op de proef stelt. Dit 3e deel ligt op zo’n 3 minuten fietsen vanaf het eindpunt van de route in het duingebied. Op de website van Noordbikers kun je lezen hoe je hier komt gezien vanaf dit punt. Hier kun je ook filmpjes zien van het parcours.

PS. Route is zelf getest door de mensen van Uitgids.nl en wordt aanbevolen!
……………………………………………………………………………………………………………………………..

Onderhoud van de route:

De route ligt er momenteel goed bij en dat willen we uiteraard graag zo houden. Mede door de inzet van vrijwilligers die bereid zijn om een zaterdagmiddag mee te helpen kunnen we een paar keer per jaar onderhoud plegen aan de route. Vaak zijn het dezelfde vrijwilligers die komen helpen maar er zijn natuurlijk veel mountainbikers die hiervan profijt hebben. We zouden graag zien dat ook anderen zich aanmelden voor een middagje in het jaar om de route in top conditie te houden. Houdt de website in de gaten, we zullen de dag van het onderhoud ruim van te voren melden.


Het Wandveld
2202
Noordwijk

http://www.noordbikers.nl/

https://www.uitgids.nl/wp-content/uploads/2020/06/in-de-buurt.jpg

informatie aanpassen