Schiphol Behind the Scenes (Schiphol)


Hoe interessant is het wel niet om erachter te komen hoe een vliegveld als Schiphol echt werkt. Heb je altijd al willen weten wat er allemaal nodig is om al die vliegtuigen te laten opstijgen en landen en hoe zet alles veilig kunnen houden? Kom er dan nu achter met de Schiphol Behind the Scenes tour.
Bij binnenkomst in de bus ontstaat meteen al het gevoel van het boarden in een vliegtuig door de geluiden uit de verkeerstoren, de welkomstschermen en de boarding pass. Een vertelscherm neemt je vervolgens mee in de operatie van Schiphol en legt uit wat er allemaal bij komt kijken om het vliegverkeer op Schiphol mogelijk te maken. Je komt van alles te weten over onder andere de terminal, het banenstelsel, de aanvliegroutes, baanonderhoud, bagage en de vogelwacht.

Ook duiken we tijdens de tour even terug in de tijd. Zo was de eerste vlucht in 1916 een militaire vlucht, ging er al bij de eerste burgervlucht in 1920 vracht mee en zijn er drie verschillende verklaringen voor de herkomst van de naam Schiphol.

Kortom: Schiphol Behind the Scenes is veel meer dan een rondleiding, het is een ervaring van de dynamiek van de luchthaven.


Aankomsthal 4 en Aankomsthal 2.
1118 AP
Schiphol
+31 (0)20-3163951
https://www.schipholexperience.com/nl/

https://www.uitgids.nl/wp-content/uploads/2019/08/Wat-is-er-nog-meer-in-de-buurt.jpg

informatie aanpassen