8 november 2019 Vive Piaf! muziektheater – Amsterdam Noord-Holland


8 november 2019 Vive Piaf! muziektheater - Amsterdam Noord-Holland

 

‘VIVE PIAF !’ Met deze muziektheatervoorstelling nemen Nadja Filtzer en musici je mee in de achtbaan van Piaf’s leven en chansons. Na uitverkochte voorstellingen met laaiend enthousiast publiek en een tour van Sneek tot aan Maastricht, het Brighton Fringe Festival  en Mexico, spelen ze nu hun 3e theatertour door het land.

Nadja ; “Ik voel me aan Piaf verwant. Met haar muziek kruip ik in haar huid, verbind me met haar melancholie, onweerstaanbare levenslust en vurig temperament, die ik herken vanuit mijn Mexicaans-Joods-Oekraïense roots.” Bij het winnen van de publieksprijs Concours de la Chanson 2009 – Alliance Française noemde Liesbeth List de vertolking door Nadja van Piaf’s La Foule “Impeccable.” Onfeilbaar.

Vive Piaf vertelt het levensverhaal van Edith Piaf in muziek en theatertekst, van Parijse bordelen tot uitverkochte concertzalen. Over Piaf’s grote en onmogelijke liefdes als wereldkampioen bokser Marcel Cerdan. De onweerstaanbare levensvreugde van la Môme Piaf: het Meisje Mus, echoot door de voorstelling heen met nummers als Padam Padam, Rien de rien en la Vie en Rose, maar ook in eigen Nederlandse vertalingen en minder bekende juweeltjes.

Nadja Filtzer – zingt naast chansons met haar band ‘Nadjazzda’ –Braziliaans, Latin en jazz. Ze studeerde af als actrice en maakt nu 20 jaar theater en cabaret.Gert Wantenaar-accordeon- bij Huub v.d. Lubbe, Brigitte Kaandorp, Robert Long, Mathilde Santing.

Harm Wijntjes– contrabas – bij Ramses Shaffy, la Pat, Astrid Seriese.
Script: Arnost Kraus, Eindregie: Frank Affolter Stemmen van, René van Asten, Esther Roord, Kenan Raven, Rosmarie Blaauboer en Thijs van Aken.

Recensies: ‘Nadja, de Piaf van de 21e eeuw! …alsof Edith Piaf uit de dood is herrezen. de Gelderlander  ..alsof Piaf na 50 jaar was teruggekeerd. De rol is haar op het lijf geschreven en je voelt haar verbondenheid…sterke muzikale arrangementen, de intimiteit en interactie met ’t publiek, de emotie in zowel ontroerende als hilarische momenten..in perfect Frans Piafs grote successen..Kippenvel bij ‘Ne me quitte pas’, Hartverscheurend: zelden zo’n gevoelige uitvoering gehoord die je zo haarscherp in je ziel raakt.‘Vive Piaf’ is een waar genot en een aanrader waarop je direct verliefd wordt. De Heemsteder- Bart Jonker 2 november 2016.                                                 

‘Franse zanglegende herleeft in ‘Vive Piaf’’ NoordHollandsDagblad ‘Ik vond het een ontwapenende en indringende voorstelling. Je maakt me blij, doet me lachen, zet me aan het denken en ontroert me.’ Jan Jasper Tamboer, muziekrecensent bij het Parool.

www.100jaarpiaf.nl    foto: Ernst van Loon

Aanvangstijden
Datum - 08-11-2019
20.30 - 22.00 (check voor de exacte openingstijden altijd de officiële website)

Categorie:

Adres:
Pianola Museum

 • Geen evenementen bekend
 • Evenement aanmelden

  terug naar home evenementen

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van activiteiten en evenementen.

  https://www.uitgids.nl/wp-content/uploads/2020/06/Win-toegangskaarten.jpg
Win toegangskaarten

  Informatie aanpassen.

  Nodig uit of print


  Reacties zijn gesloten.